Binnen het project REFRAME is de Gebiedscoöperatie één van de 14 partners uit 5 verschillende landen. REFRAME werkt aan regionale voedselketens om de verschraling van de werkgelegenheid in de agri-food sector tegen te gaan en zo een dreiging voor de regionale economie weg te nemen.

Lees verder »

Binnen de programmalijn Sociaal Domein – die vanaf nu Regio voor Iedereen heet – is het onderwerp zorgcoöperaties een van de onderdelen. De nieuwe zorgcoöperaties geven invulling aan de veranderende behoeften op het platteland naar een zorgzame samenleving,

Lees verder »

De Gebiedscoöperatie Westerkwartier heeft een Letter of Cooperation ondertekend met het bestuur van Diakonisches Werk Oldenburg (DWO).  DWO is de grootste werkgever in de Duitse Landkreis Wesermarsch op gebied van zorg, gezondheid en sociaal welzijn. DWO is geïnspireerd door onze werkwijze en wil deze leren toepassen in de Metropoolregio Bremen-Oldenburg.

Lees verder »

workcept

Ben je op zoek naar een uitdagende stageplek of afstudeeropdracht in een innovatieve omgeving? Geïnteresseerd in een duurzame economie, die de regio versterkt? Wil je met ondernemers onderzoek doen naar duurzame business modellen in de circulaire economie.

Lees verder »

Kredietunie Westerkwartier

De provincie Groningen leent de komende tien jaar een miljoen euro aan de Kredietunie Westerkwartier. Bij de Kredietunie kunnen ondernemers in het midden- en kleinbedrijf geld lenen om vernieuwende initiatieven te financieren.
De Kredietunie is in februari van dit jaar ontstaan. Het is een initiatief van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier. Leden van de Kredietunie hebben zelf al 225.000 euro ingelegd. Een deel van dat geld is inmiddels uitgeleend.

Lees verder »

Logo Gebiedscoöperatie Westerkwartier

De Gebiedscoöperatie Westerkwartier staat voor de kracht van een coöperatieve aanpak in het Westerkwartier. Van grote ondernemingen tot ZZP’ers in het gebied, van het basisonderwijs tot universitair geschoolden.

Lees verder »