Peebos werkt!

Gepost door | 27/05/2019 | Nieuws

Woensdag 22 mei was de officiële opening van het project “Zorg dat Peebos Werkt, Met Mekaar!” in de theetuin van Peebos bij Opende. Een geslaagde middag, want iedereen en alles werkte mee – inclusief het weer. We durven dus wel te stellen dat Peebos werkt.

Lees verder »

Een mooie mijlpaal, en dat willen we samen vieren!
De officiële opening van “Zorgen dat Peebos Werkt, Met Mekaar”.

Lees verder »

jan 10, 2019 heeft de Gebiedscoöperatie Westerkwartier tijdens de Nieuwjaarsreceptie Noord Nederland de Langmanprijs gewonnen. Een geweldige waardering voor de Gebiedscoöperatie en haar leden! Maar ook zeker een stimulans om op deze voet door te gaan en de regionale economie samen met alle partijen in de regio te blijven versterken & ontwikkelen.

Lees verder »

Op maandag 18 juni vond er een bijeenkomst plaats in het dorpshuis van Noordwijk over de rundvleescoöperatie. De werkgroep presenteerde haar eerste plannen aan een vijftiental geïnteresseerde veehouders uit de regio. Met een rundvleescoöperatie willen we op een duurzame wijze vlees produceren in en voor de regio, het landschap beheren en een plus realiseren voor alle schakels in de keten.

Lees verder »

Wat ga je doen?

Je gaat samen met klanten, leden  en medewerkers van de Gebiedscooperatie  de waardepropositie van de Gebiedscooperatie vastleggen. Simon Sinek schrijver van de het boek ‘Why’ plaatst de noodzaak van de waardepropositie in een breder context:

Lees verder »

Van woensdag 2 tot en met vrijdag 4 mei was een team vanuit de Gebiedscoöperatie Westerkwartier aanwezig bij de Internationale REFRAME bijeenkomst in Ringsted (Denemarken). De Gebiedscoöperatie wil met behulp van REFRAME de regionale voedselketen herstellen en wel op een grootschalige, duurzame en B2B manier. Naast de primaire productie willen we ook weer de verwerking in eigen regio.

Lees verder »

Binnen het project REFRAME is de Gebiedscoöperatie één van de 14 partners uit 5 verschillende landen. REFRAME werkt aan regionale voedselketens om de verschraling van de werkgelegenheid in de agri-food sector tegen te gaan en zo een dreiging voor de regionale economie weg te nemen.

Lees verder »

Binnen de programmalijn Sociaal Domein – die vanaf nu Regio voor Iedereen heet – is het onderwerp zorgcoöperaties een van de onderdelen. De nieuwe zorgcoöperaties geven invulling aan de veranderende behoeften op het platteland naar een zorgzame samenleving,

Lees verder »

De Gebiedscoöperatie Westerkwartier heeft een Letter of Cooperation ondertekend met het bestuur van Diakonisches Werk Oldenburg (DWO).  DWO is de grootste werkgever in de Duitse Landkreis Wesermarsch op gebied van zorg, gezondheid en sociaal welzijn. DWO is geïnspireerd door onze werkwijze en wil deze leren toepassen in de Metropoolregio Bremen-Oldenburg.

Lees verder »

workcept

Ben je op zoek naar een uitdagende stageplek of afstudeeropdracht in een innovatieve omgeving? Geïnteresseerd in een duurzame economie, die de regio versterkt? Wil je met ondernemers onderzoek doen naar duurzame business modellen in de circulaire economie.

Lees verder »

Kredietunie Westerkwartier

De provincie Groningen leent de komende tien jaar een miljoen euro aan de Kredietunie Westerkwartier. Bij de Kredietunie kunnen ondernemers in het midden- en kleinbedrijf geld lenen om vernieuwende initiatieven te financieren.
De Kredietunie is in februari van dit jaar ontstaan. Het is een initiatief van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier. Leden van de Kredietunie hebben zelf al 225.000 euro ingelegd. Een deel van dat geld is inmiddels uitgeleend.

Lees verder »

Logo Gebiedscoöperatie Westerkwartier

De Gebiedscoöperatie Westerkwartier staat voor de kracht van een coöperatieve aanpak in het Westerkwartier. Van grote ondernemingen tot ZZP’ers in het gebied, van het basisonderwijs tot universitair geschoolden.

Lees verder »