Workcept

Inleiding

Workcept biedt een platform voor iedereen die op zoek is naar relevante opdrachten, werkervaring, nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen Dit alles in de zeer inspirerende omgeving van de samenwerkende Gebiedscoöperaties Zuid en Oost Groningen, Eemsdelta, Westerkwartier, het Hogeland en de IWP Groeningen, dé netwerkorganisaties die alle sectoren in de regio verbinden.Workcept richt zich op de volgende doelgroepen:

  • Studenten (praktijkervaring): Workcept voorziet in stages direct bij ondernemers in het Westerkwartier.
  • Studenten (onderzoek): Workcept verzamelt praktijkvragen van ondernemers uit de regio. Studenten gaan met deze vragen aan de slag.
  • Werkervaringsplaatsen: Workcept biedt ondersteuning als je niet gemakkelijk een baan kunt vinden. Zo krijg je relevante werkervaring. Het intersectorale netwerk van de Gebiedscoöperatie vergroot je kans op werk in de regio aanzienlijk.
  • In-Between-Jobs: Workcept helpt je als je andere keuzes wilt maken in je professionele carrière. Het intersectorale netwerk van de Gebiedscoöperatie kan de ogen openen voor nieuwe kansen.
  • Start-ups: Workcept brengt je graag in contact met onze relaties. Zij kunnen je helpen met het ontwikkelen van een eigen bedrijf in het Westerkwartier én de financiering hiervan.

Nog niet iedereen kan meedoen – dat moet anders

Met Workcept werken we aan een inclusieve arbeidsmarkt: een arbeidsmarkt waaraan zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen, en die maximale maatschappelijke en economische waarde creëert voor inwoners, ondernemers en organisaties en de hele regio.


Workcpet infographic


Onze ambitie: iedereen kan meedoen en kan bijdragen aan de samenleving

Voor een duurzame en krachtige economische en sociale toekomst van de regio, is een inclusieve en innovatieve arbeidsmarkt nodig. Een arbeidsmarkt waarin iedereen mee kan doen en zo kan bijdragen aan de samenleving.

Arbeid is in de praktijk nog niet voor en van iedereen

De manier waarop onze economie is georganiseerd werkt niet meer. Er blijven teveel mensen langs de zijkant staan. De huidige economie is gebaseerd op het Angelsaksische model, dat uitgaat van individualisme, marktwering en aandeelhouderswaarde en geen oog heeft voor de impact op en de vraag in de samenleving.

Hoe gaan we de arbeidsmarkt in de regio ‘kantelen’?

Workcept is ons middel om op een duurzame en toekomstbestendige manier inclusief te werken in de regio. Daarvoor doen we het volgende:

  1. Arbeidspools ontwikkelen
  2. Inclusief Ondernemerschap stimuleren
  3. Inclusieve Arbeidsmarktregio ontwikkelen
  4. Online (workcept.nl) en offline platform

Inclusie gaat over mensen. Over meedoen. De kracht van Workcept zit dan ook in samenwerken. We komen daarom graag met je in contact. Om kennis te maken, en te kijken of we samen iets moois kunnen veroorzaken. Doe je mee?


Contact