Workcept logo
Magazijnstellingen: welke past het beste bij jouw magazijn?

Magazijnstellingen: welke past het beste bij jouw magazijn?

Inhoudsopgave

Heb je een magazijn, dan is het zaak om alle producten goed op te slaan. Zo zorg je ervoor dat medewerkers snel kunnen orderpicken en dat bestellingen zo spoedig mogelijk het magazijn verlaten. Bovendien bevorder je door te kiezen voor de juiste stelling de veiligheid in het magazijn, omdat ze ingericht zijn op het volume en het gebruik dat ze aan moeten kunnen. Weet je niet goed wat voor magazijnstelling het beste in jouw magazijn past? Lees dan verder!

Dé stelling voor groot volume

Heb je zowel grote, volumineuze producten als kleine spullen die je opslaat in het magazijn? Dan kan een grootvakstelling een goede oplossing zijn. Deze stellingen kunnen een gewicht tot wel 1000 kilo per niveau aan! Zo biedt een grootvakstelling genoeg mogelijkheden voor heel veel verschillende goederen. Bovendien zijn deze stellingen gemakkelijk uit te breiden en kunnen ze worden aangepast aan de beschikbare ruimte. Dit bevordert zowel ruimtebesparing als uitbreiding.

Met een grootvakstelling weet je zeker dat je zowel groot volume als kleine producten gemakkelijk kwijt kunt. Je kunt er gemakkelijk magazijnbenodigdheden zoals bakken, kratten en manden inzetten en op deze manier je spullen organiseren. Of je nu een groot distributiecentrum hebt of een klein magazijn in een winkel of aan huis, een grootvakstelling biedt veelzijdig gebruik voor iedereen.

Efficiëntie bevorderen 

Wanneer je magazijnstellingen uitkiest voor je magazijn, dan is het belangrijk om rekening te houden met efficiëntie en productiviteit. Heb je bijvoorbeeld een magazijn waar veel pallets geleverd worden? Dan kan de bekende palletstelling uitkomst bieden. Ze zijn erop gemaakt om veel goederen van dezelfde soort op te slaan, ook wel bulkopslag genoemd. Palletstellingen zijn ideaal als je een First In, First Out principe handhaaft in het magazijn. Ze zijn er in allerlei maten en soorten, om zo te kunnen voldoen aan jouw unieke vraag.

Een andere oplossing om efficiënt veel spullen van dezelfde soort op te slaan, is door te kiezen voor een inrijstelling. Ook in deze stelling kun je een hoop pallets kwijt, maar deze soort bevordert met een ‘drive-in’ het Last In, First Out principe. Medewerkers kunnen met palletwagens gemakkelijk de stelling in rijden en de laatst geleverde pallet pakken om klaar te maken voor verzending. Je kunt een inrijstelling ook andersom plaatsen: dan kies je voor een ‘drive-through’, waarbij de eerste pallet ook als eerste wordt gepakt.

Specifieke behoeften

Soms heeft je magazijn specifieke opslagbehoeften, zoals bij verticale producten, gereedschap of banden en kleding. Gelukkig zijn er genoeg stellingen die in deze specifieke behoeften kunnen voorzien. Zo zijn draagarmstellingen gemaakt voor verticale producten, zoals ruiten, buizen, hout of onderdelen voor constructie. Ook hier kun je kiezen uit diverse klassen en types, afhankelijk van het gewicht en de hoeveelheid aan goederen die je kwijt wilt. Gaat het om verticale producten zoals kleding, dan kunnen confectiestellingen uitkomst bieden. Met deze stellingen kun je kleding zowel opslaan in bakken en kratten op de legborden, maar je kunt er ook voor kiezen om ze op te hangen. Dit laatste kan handig zijn als het gaat om kleding die niet mag kreuken, zoals colberts en jurken. Bovendien hebben deze stellingen een erg hoge opslagcapaciteit; heel handig in een groot magazijn of in een winkel.

Dan zijn er nog speciale producten zoals gereedschap en banden, die we vaak tegenkomen op werkplaatsen. Daar zijn ook voldoende verschillende stellingen voor, zoals de bandenstelling en gereedschapskasten. 
Zo zie je dat er genoeg opties zijn als je op zoek bent naar goede, efficiënte oplossingen om je producten in het magazijn op te slaan. De genoemde opties voorzien verschillende behoeften, maar hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal geschikt voor optimale opslagcapaciteit!

Bericht delen?