Workcept logo
rolgordijn zonder te boren

Rolgordijn ophangen zonder boren? Boor je niet druk!

Inhoudsopgave

Het ophangen van rolgordijnen is vaak een eenvoudige manier om meer privacy en sfeer in een ruimte te creëren. Echter, niet iedereen is gecharmeerd van het idee om gaten te boren in de muren of raamkozijnen, vooral als je in een huurwoning woont of simpelweg een boorvrije oplossing wilt. Gelukkig zijn er diverse manieren om rolgordijnen op te hangen zonder te hoeven boren. Van klemsteunen en spankabels tot dubbelzijdig tape en zuignappen, er zijn opties voor elke situatie en elk type raam. In dit artikel bespreken we verschillende methodes om je rolgordijnen stevig en veilig op te hangen, zonder schade aan je muren of kozijnen. Lees verder om de methode te vinden die het beste bij jouw behoeften past.

Klemsteunen

Klemsteunen zijn speciale houders die je direct aan het raamkozijn kunt bevestigen zonder te boren. Je klemt ze eenvoudigweg op het kozijn en gebruikt dan de geïntegreerde haken of lussen om het rolgordijn op te hangen. Ze zijn ideaal voor kunststof en houten kozijnen en zijn ook weer eenvoudig te verwijderen.

Spankabels

Spankabels zijn draden die verticaal langs het raam lopen en worden vastgezet aan de boven- en onderkant van het raamkozijn. Je kunt het rolgordijn direct aan deze kabels bevestigen. Deze optie is bijzonder geschikt voor hoge ramen en schuifdeuren.

Dubbelzijdig tape

Voor lichtere rolgordijnen kan je gebruikmaken van dubbelzijdig tape. Plak het tape op het raamkozijn en druk het rolgordijn er stevig tegen aan. Dit is een minder permanente en minder stevige methode, dus het is het beste voor tijdelijke of lichte rolgordijnen.

Zuignappen

Zuignappen zijn een goede optie voor kleinere, lichtere rolgordijnen of voor ramen die van glas zijn. Je plaatst de zuignappen op het glas en hangt vervolgens het rolgordijn op. Deze methode is zeer eenvoudig te installeren en te verwijderen.

Spanningsstangen

Spanningsstangen worden tussen het raamkozijn geklemd en bieden een plek om het rolgordijn aan op te hangen. Draai de stang totdat deze stevig tussen het kozijn zit geklemd, en hang het rolgordijn op aan de stang.

Velcro

Voor zeer lichte rolgordijnen kan klittenband een bruikbare methode zijn. Plak de ene kant van het klittenband op het raamkozijn en de andere kant op het rolgordijn, en druk ze tegen elkaar aan om het gordijn op te hangen.

Benieuwd naar hoe je het beste je rolgordijnen kan verven? Lees dan ons artikel het verven van je rolgordijn: een complete gids.

Ophangstrips

Er zijn speciale ophangstrips beschikbaar die op het kozijn kunnen worden geplakt en waar het rolgordijn vervolgens aan kan worden gehangen. Deze strips kunnen een goede optie zijn als je niet wilt boren maar wel op zoek bent naar een stevige bevestiging.

Magneetbevestiging

Als je metalen kozijnen of andere metalen oppervlakken hebt, zijn magneten een snelle en gemakkelijke bevestigingsmethode. Plaats de magneten op het metalen oppervlak en hang vervolgens het rolgordijn eraan op.

Lijm of Montagekit

Als laatste optie kun je sterke lijm of montagekit gebruiken. Breng de lijm aan op het kozijn en druk het rolgordijn er stevig tegen aan. Let wel op dat deze methode schade kan aanrichten als je het rolgordijn ooit wilt verwijderen.

Hopelijk helpt dit je bij het kiezen van de juiste methode voor het ophangen van je rolgordijnen zonder te boren.

Bericht delen?